Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Összefüggések a szemek, az alkotók és a jellemek között.

 

 

Az Anime és a Manga figura lelke a szem. Hatalmas nagy, és akármennyire is furcsa, és megpróbálkjuk nem észrevenni, ez az első ami feltűnik egy Manga figurán. ( Hentai szereplőnél talán más is ) Sok féle dolog külömbözuteti meg az alkotók szemstílusát, vagy az eggyes személyiségek ( Pl: Lucy és Nyuu) szemének a formáját. Itt van rá néhány példa:

 

 


 

 

 Jellemek:

 

 


 

 

 A legegyszerűbb példa amit fel tudok hozni, Elfen Lied Lucy és Nyuu.

 

 

 

nevtelen-01.jpg Nyuu szeme elégé nagy, ami eléggé cukivá teszi a kislányt, és megadja azt a hangulatát neki, hogy ő senkit sem bántana. Ez a kettős személyiség egyik kifelyező eszköze, hogy a szerény, ártatlan én szeme mindig nagyobb, mint a másiké, amely, lehett, hogy gonoszabb és brutálisabb, mint a másik énje.

 

 

  Nagyon aranyos pofit tud varázsolni egy nagy szem, ezért ha valaki Manga rajzolásra adná a fejét, és cuki figurát szeretne, annak csak annyit tudok tanácsolni, hogy kb. akkora szemet rajzoljon mint Nyuu-é.

 

 


 

 

nevtelen.jpg És itt van Lucy, Nyuu gonosz változata. A szemei elgé szűkek, és csak rá kell nézni, látszik rajta, hogy valakit ki szeretne nyírni, és élvezi, hogy nem lappang el. A személyiségek szétválasztásához, ha nincs külön hang hozzájuk lehett a szemeket nézni, hogy kiderüljön, hogy most kit találunk a karakterben, bár az már bajosabb, ha mind két személyiségnek egyforma a szeme.

 

 


 

 

  Itt a fizura is változott. Lucy szemébe van söpörve a haja, míg Nyuu haja a szeméből ki van söpörve,. és alig takarja le az arcát.

 

 

 

 

 

 

 Esetleges átalakulások.

 

 

 

 Nem tudok mást példát felhozni, Vadmacska kommandó, Zoey.

 

 


 

 

 images-01.jpg<-  Itt van Zoey, nem macskaként. A haja szine, a fizurája, és a szeme színe is változik átalakuláskor, és lesz belőlle rózsaszín.

images-03.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Szemek közötti eltérések.

 

 Ezt egy hátérkép készitése közben vettem észre. Össze akartam volna rakni, egy Kaleido  Star, Elfen Lied Háttérképet, és itt tünt fel. Mások a szemek.

 

 

 Ekkor jöttem rá, ez alkotónként változhat. Nekem is más a szemstílusom, mint a barátnőmnek. Ez egyénénként, és rajzolonként változó tulajdonság. Ahány alkotó Annyi szem. Itt van néhány Anime szemstílusa, ha a képek méretei között eltérés van, akkor nem találtam olyan képett, ahhol megegyezne, Pl: Ks Sora és Elfen Lied Nyuu szemének nagysága.

 

 

sora.jpg

 

 

 Itt van Kaleido Star  Sora szeme. Láthatóan kerekebb, mint más Animékben látható fiuguráké. A ragyogások is másképpen jönnek ki.

 

  

 nana.jpg Ez itt Elfen Leid Nana szeme. Sokkal a szögletes formájúbb, mint Soráé, és máshogy vannak benne a ragyogások, bár abból a pillanatképből, amiből másoltam, az derült ki, hogy egy kicsikét be van rágva valami kiatt, de amúgy Nyuu-nak is ilyen a szeme.

 

 


 

 kagome.jpg

 

 

 Ez itt, Inuyasha Kagoméjának szeme. A szemgolyó inkább óvális alakú, és maga a szem is.

 

 


 

 air.jpg Ez itt valamelyik Air szereplő szeme, csak sajnos, már nem tudom, hogy kinek a szeme. Egy szebb tyúktolyás formályú szem, három ragyogásal, a szem különböző pontjain.

 

 


 


 

 nevtelen.jpg Ez meg itt a vadmacska kommandó Zoey-ának a szeme. Kellemesen elhelyezett ragyogásokkal, és szép, elapított alju óvális alaku szeme van.

 

 
 

 


Utolsó kép


Anime life


Óra


Szavazás
Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 97127
Hónap: 1186
Nap: 39